Taxaties

Onze taxateur is gecertificeerd bij de Stichting Vastgoedcert te Rotterdam. Hij verricht exacte waardebepalingen van onroerend goed ten behoeve van onder andere aankoop, verkoop en financieringen.
Alle belangrijke zaken worden meegenomen bij het vaststellen van de juiste waarde van uw woning. Naast een gedegen regionale marktkennis beschikken wij over een uitgebreid systeem met referentiegegevens. Onze taxateur is natuurlijk op de hoogte van alle waarderingsmethoden en theorieën.
In dit kader worden wij veelvuldig ingeschakeld door het notariaat (erfrecht en overdracht aan kinderen), banken, verzekeringsmaatschappijen, particulieren voor taxaties t.b.v. hypotheekaanvragen en aan- en verkooptaxaties van woningen en bedrijven in verband met (her)investeringsplannen.
 
Taxaties ten behoeve van een hypotheekaanvraag met NHG.
Taxaties ten behoeve van een hypotheekaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie dienen alle gevalideerd (gecontroleerd en goedgekeurd)te worden door een gecertificeerd validatie-instituut. Een van die instituten is bijvoorbeeld het NWWI. Uiteraard werken wij samen met dit instituut en worden onze taxatierapporten, indien noodzakelijk, hier gevalideerd. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden, te weten € 51,43 (incl BTW). Steeds meer geldverstrekkers vragen ook deze validatie voor alle taxatierapporten, dus niet alleen maar voor de financieringen die onder de NHG vallen. Het is daarom verstandig uw hypotheekadviseur of geldverstrekker te vragen wat de eisen zijn.
 
Taxatie aanvragen
Klik hier voor het aanvragen van een taxatie.